Met je Hart verrast ouderen op pannenkoekendag

VEGHEL – Meer dan honderd ouderen van De Peppelhof en Hertoghof in Veghel kregen vrijdagmiddag een pannenkoek aan de deur geserveerd. Vrijwilligers van de Stichting Met je Hart bakten er in de twee woonlocaties lustig op los om de ouderen hiermee te verrassen. Het was vrijdag per slot van rekening niet voor niets pannenkoekendag.

Kleur geven aan het leven
De Met je Hart-vrijwilligers in Veghel spannen zich meerdere keren per jaar in om met name (eenzame) ouderen op gezette tijden wat kleur in het leven te geven. Met ondersteuning van de lokale horeca gaan zij al jaren met ouderen in een Veghels restaurant een hapje eten of zorgen voor een High Tea.

Bakken en koken
Hoe anders is dat sinds begin 2020. De vrijwilligers willen wel in actie komen, maar door corona kunnen zij de ouderen niet geven wat zij graag zouden willen doen. In coronatijd lossen ze dit echter op door thuis een extra maaltijd voor de mensen te koken en die aan de deur af te leveren. Of men bakt er samen met Jongerengroep M25 op los en gaan met taarten, cake en koek langs de deur.

Waardering
“Vanwege pannenkoekendag gaan wij dit keer met deze lekkernij aan de slag en bezorgen die ook weer bij de mensen thuis”. Met flyers hebben we deze actie bij de ouderen aangekondigd, aldus Ine van Creij van Met je Hart. Deze geste werd door de ouderen volop gewaardeerd. “Ik vind het hartstikke leuk dat jullie hiermee langskomen”, zei een enthousiaste Greetje van Dijk. Ze vertelde dat dit een welkome gebeurtenis was in een tijd dat er niet zoveel familie, vrienden en kennissen haar mogen bezoeken.

Paaseitjes
Na de pannenkoekenactie blijven de vrijwilligers van Met je Hart niet stilzitten. Pasen is in aantocht en ook dan zullen zij weer bij (eenzame) ouderen langs de deur gaan. Natuurlijk met paaseieren.

55Plusshow

Ook de 55Plusshow deed uitgebreid verslag van deze actie op radiozender OSR920 Omroep Meierij. Hieronder de reportage als podcast. Kijk voor meer podcasts van de 55Plusshow op onze podcastpagina.