Met je Hart van start in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - In het nieuwe gemeenschapshuis Thuis in Rooi ging woensdagmiddag de eerste bijeenkomst van Met je Hart Sint-Oedenrode van start. In een feestelijke entourage trakteerde Annemiek Nas met haar vrijwilligers 14 (eenzame) ouderen op een Brabantse koffietafel. De ouderen uit Rooi en omgeving wisten in eerste instantie niet wat zij van de uitnodiging mochten verwachten. Maar eenmaal aan tafel waren ze enthousiast over de ontvangst.

Hoop op aansluiting Schijndel
Ook wethouder Rick Compagne was vol lof over het initiatief van de vrijwilligers. “Het is mooi om te zien dat Met je Hart nu ook in Sint-Oedenrode draait. Wat mij betreft sluit ook Schijndel zich hierbij aan”, aldus Compagne.

Kerstherberg
Als het aan Annemiek Nas van Met je Hart ligt komt er snel een vervolg op deze ontmoeting. Er zijn al volop plannen. Men wil regelmatig bijeenkomsten houden. Ook de Rooise horeca is al benaderd om ondersteuning te bieden. Verder denkt ze aan het organiseren van een Kerstherberg. Annemiek laat weten dat zowel de stichting Met je Hart als Thuis in Rooi graag in contact wil komen met vrijwilligers waarmee men samen deze plannen hoopt te verwezenlijken.