Met een volle feesttent in Papgat is carnaval nu officieel begonnen (video)

PAPGAT – Het was zaterdagochtend al vroeg druk in de tent op de Markt in Papgat. Vanaf een uur of 9 stroomde de tent langzaam vol met prinsen met aanhang uit de dorpen van de gemeente Meierijstad. Er stond namelijk een belangrijk moment op het programma; namelijk de sleuteloverdracht. Burgemeester Kees van Rooij overhandigde iedere prins en jeugdprins de sleutel van zijn of haar kern, zodat overal het volksfeest officieel los kon barsten.

Één uur lang droeg de burgemeester de sleutels over aan de verschillende kernen, de ene overdracht was nog uitbundiger dan de andere. Verschillende verenigingen hadden blaaskappellen meegenomen, waardoor er continu geblazen, gehost en gezongen werd. Een speciale rol was weggelegd voor de Papgatse ‘Leuk dat ge er band’, die het grootste gedeelte van de ochtend de muzikale verantwoordelijkheid droeg. 

Burgemeester Koos werkeloos 
Burgemeester Kees van Rooij werd gekscherend ‘Koos voor vier dagen werkeloos’ genoemd op het podium. Toch is de burgemeester niet bang dat er gekke dingen gebeuren als hij aankomende dagen even niet aan het bewind staat. “Ik draag de macht met een gerust hart over, als ik zie wat de carnavalsverenigingen allemaal doen en hoeveel vrijwilligers er actief zijn, dan moet dat helemaal goed komen,” vertelt hij lachend.