Met de 55 Plusshow naar de Hartemert in Schijndel

MEIERIJSTAD – Voor de organisatie van Hartemèrt 2022 is het te hopen dat de temperatuur komende zondag wat draaglijker is. Dan zou het zo maar kunnen gebeuren dat deze jaarmarkt in Schijndel veel bezoekers trekt. Daarover informeren we de luisteraars van de 55 Plusshow al in een vroeg stadium door onze verslaggever er op af te sturen.

Fifty Fit Fietsgroep
20 Jaar geleden is op verzoek van het toenmalige gemeentebestuur van Sint-Oedenrode een sportieve groep in het leven geroepen om de 55 Plussers in beweging te krijgen. Dat resulteerde in de fietsgroep Fifty Fit. Die groep bestaat nog steeds. Elke donderdag, het gehele jaar door, gaan ze samen al fietsend op pad. Dit mogen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom bellen we met Heleen Voets, één van de initiatiefnemers van destijds, om te vragen waarom die fietsclub zo’n succes is geworden.

Bluv bij het Pieter BrueghelHuis
In het tweede uur van de uitzending laten we regisseur Harold Schraven van toneelgroep Bluv aan het woord. Het toneelstuk dat Bluv binnenkort in de open lucht bij het Pieter BrueghelHuis opvoert is van de hand van Bertold Brecht. Het heet ‘De goede mens van Sezuan’ en heeft met armoede te maken. Een actueel onderwerp met de problemen van deze tijd. Je hoeft niet te wachten met het kopen van kaartjes tot je Schraven hebt gehoord. Je bestelt ze nu al op www.tgbluv.nl

Gezellige show
Wij hebben ook al een bestelling gedaan. Bij Antoon Buiting voor een Meierijs verhaal, bij Sonja van den Heuvel voor boekennieuws en Ingo Audenaerd van Schrijverscollectief Meierij voor een Gedicht ter afsluiting van ons eerste uur. Maar er is ook een tweede uur met veel muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Kortom we doen ons best voor een gezellige show die zondag om 11.00 uur begint en tot 13.00 uur duurt. Te horen via 107.1 FM, DAB+ en alle mediakanalen van Omroep Meierij en OSR920.