Met de 55 Plusshow in de tuin. Heerlijk toch?

MEIERIJSTAD – Komend weekend gaat de temperatuur dan eindelijk omhoog. Vergeet niet om ook je radiotoestel mee naar buiten te nemen als je in de tuin gaat zitten. Of je telefoontje, want via website en app is de 55 Plusshow ook te horen. Hieronder lees je wat er tussen 11.00 en 13.00 uur in het programma zit.

Het evenement Schijndel Uit de Kunst is halverwege. Tot en met 11 juni kun je hiervoor inspiratie opdoen in ons programma. Dat is ook komende zondag het geval. Pauline de L’Or, zelf beeldend kunstenaar, hanteert in onze uitzending de microfoon om verslag te doen van Kunst in De Vink. Pauline vertelt wat er in het Cultureel Centrum zondag te beleven is en praat hierover met iemand van de organisatie en een deelnemer. Bovendien vertelt ze wat er de komende week in Schijndel op kunstzinnig en cultureel gebied te doen is.

Leuk oud worden
De gemeente Meierijstad organiseert samen met GGD Hart voor Brabant, Welzijn De Meierij en ONS Welzijn op 6 juli een Fit en Gezonddag voor 55 Plussers in Meierijstad. Voorafgaand is er een inspiratiedag op maandag 5 juni in ’t Spectrum in Schijndel. Hiervoor nodigde men de schrijfster van het boek: ’n Beetje leuk ouder worden uit, om over haar zoektocht te praten. Wies Verbeek, zo heet ze, vindt het ook leuk om in de 55 Plusshow alvast een tipje van de sluier op te lichten. Dus bellen we haar zondag.

Opbrengst Vat Oe Fiets
Donderdag volgden we enkele honderden fietsers in Veghel die meereden met de traditionele Vat Oe Fietsrit in de omgeving. De opbrengst van dit sponsorevenement gaat naar 2 Veghelse missionarissen en 2 Goede Doelen. Harry Kalis van Vat Oe Fiets vertelt ons zondag nog hoe de 53e editie is verlopen.

Muziek uit jouw jonge jaren
In Hé Goade Mee besteden we tegen het einde van de uitzending aandacht aan activiteiten die zondag en eventueel de dagen daarna plaatsvinden. Daarvóór heb je al kunnen genieten van een nieuw Meierijs verhaal van Antoon Buiting, het Gedicht van de Week van Dinah van Hees en de Boekentips die Sonja van den Heuvel voor ons verzamelde. Met de muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 moet de 55 Plusshow van 21 mei 2023 wel met een glimlach het archief ingaan. Dus stem af op 107.1 FM of de mediakanalen van Omroep Meierij.