Mensen met beperking uitgedaagd te gaan sporten

MEIERIJSTAD - Regelmatig bewegen is gezond. Ook in de zomermaanden is het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom organiseren Uniek Sporten Brabant en Uniek Sporten De Meierij deze zomer wekelijkse challenges.

Hiermee willen zij mensen met een beperking of chronische aandoening stimuleren in beweging te blijven én het bewegen leuker maken. De uitdagingen zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen.

Laagdrempelig

Van 26 juli tot en met 13 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op www.unieksportenbrabant.nl. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een foto van je eerste wandeling’, ‘Spot een dier tijdens je wandeling of fietstocht’ of ‘Deel jouw tip om wandelen of fietsen nog leuker te maken'. Iedere week worden er één of meerdere prijzen verloot onder de deelnemers.

Tijdens de zomermaanden zijn veel verenigingen gesloten. Toch is het belangrijk om ook dan in beweging te blijven. Wandelen of fietsen is dan een goed alternatief. Bovendien is zowel wandelen als fietsen laagdrempelig en kun je het overal en op je eigen niveau doen. De challenges zorgen voor een extra stimulans om iedere week te gaan wandelen of fietsen.

Uniek Sporten De Meierij is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten De Meierij bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm.

Mayke Muller, kreeg de diagnose MS en is toen gaan wandelen