Menno Roozendaal lijsttrekker PvdA/Groen Links

MEIERIJSTAD - Partij van de Arbeid en Groen Links presenteerden zaterdag hun gezamenlijke kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad. De verkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022. Huidig wethouder Menno Roozendaal uit Schijndel voert de kandidatenlijst aan. Hij wordt gevolgd door plaatsgenoot Arie de Zwart en Kwafo Acquaah Arhin uit Mariaheide.

Eerste vrouwelijke kandidaat
Silvia Derks (53) uit Veghel is de eerste vrouwelijke kandidaat en staat op 4. Zij is momenteel burgercommissielid namens de PvdA. Daarna volgt Wouter van der Staak (40) uit Sint-Oedenrode. Hij zat eerder namens de SP in Provinciale Staten, maar stapte over naar de PvdA. Uit Zijtaart komt Loes van Dommelen (29) die de 6e plaats bezet. Daarna volgen vier kandidaten uit Veghel. René Hildesheim (64) op 7, Rachid Kaddouri (32) op 8, Sharon Thonies (26 jaar) staat 9e en Jan Witkamp (72) op nummer 10. De complete lijst telt vijftig mensen uit alle kernen en dorpen van Meierijstad.

Voor de mensen
In een verklaring zegt Menno Roozendaal dat PvdA en Groen Links opkomen voor de mensen die de overheid wat meer nodig hebben dan anderen. “Wij kijken tevens naar de omgeving, de natuur en landschap om aan de volgende generatie door te geven. Ook is het belangrijk dat wij ons sterk maken voor de jeugd. Je kunt op ons bouwen”, aldus de lijsttrekker.