Meierijstadse jeugd skatet er een middag op los (Video)

SINT-OEDENRODE – Met het ‘Skate Event’ probeerden Meierijstad Beweegt en de jongerenwerkers van HONK 1224 om kinderen tijdens de meivakantie actief buiten te laten bewegen. En dat is gelukt. Dinsdagmiddag 30 april stepten, skeelerden, skateboardden en fietsten tientallen kinderen er lustig op los op een speciaal aangelegd skatepark.

“We zijn blij met de opkomst”, vertelt Martijn de Kok van Meierijstad Beweegt, “Het is de tweede keer dat we dit organiseren, nadat een meisje ons vorig jaar vroeg of er weer een permanent skatepark zou komen toen deze weg was gehaald. Dat was lastig om te realiseren, en dus besloten we om minstens een keer per jaar het Skate Event te organiseren.”

Maar waar leg je een tijdelijk skatepark aan? “We dragen graag iets bij aan initiatieven in het dorp, dus toen we gevraagd werden of we iets voor ze konden doen, was het antwoord een duidelijke ja”, aldus Mark Moonen, store manager van Lidl Sint-Oedenrode, dat voor het evenement de voorste parkeerplaats beschikbaar stelde.

Het tijdelijke skatepark beschikte over onder andere twee quarterpipes en meerdere ramps. Zo was er zowel voor de allerkleinsten als de meer ervaren skaters plezier te beleven en een geschikte uitdaging.