Meierijstads amateurvoetbal tijdens Pinksteren

MEIERIJSTAD - Ook tijdens het pinksterweekend werd er volop gevoetbald in Meierijstad. En er stond veel op het spel voor de vele ploegen. Hieronder een overzicht van alle uitslagen.

RKSV Schijndel/DE WIT speelt zich veilig tijdens afscheidswedstrijd Brent Blummel

Voor RKSV Schijndel/DE WIT was er alles aan gelegen om op pinkstermaandag te winnen van VV Heeswijk. Allereerst om handhaving in de tweede klasse veilig te stellen. Daarnaast was het de laatste wedstrijd voor Brent Blummel als speler van de ploeg van Methorst. De belangrijke drie punten zouden een welkom afscheidscadeau zijn voor Blummel, die volgend seizoen wel verder gaat binnen het team als onderdeel van het trainersteam.

Schijndel begon dan ook gedreven aan de wedstrijd op Sportpark Zuideinderpark. Na drie minuten werd de eerste treffer al gemaakt. Tijn Niemeijer speelde zich vrij aan de linkerkant en zag Stan Guns vrij staan. Guns kon vervolgens Tjeerd Pijnenburg in stelling brengen en die rondde koelbloedig af met een lobje. Het spel golfde vervolgens op en neer, maar het was de uitploeg die in minuut 21 op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap op de rand van de 16 was wel aanbesteed aan Terry van Steenbergen, die de Schijndelse keeper passeerde. Een gelijkspel was niet genoeg voor Schijndel om voor de laatste speelronde al veilig te zijn, en dus bleef het naar hartenlust de aanval zoeken. Dit resulteerde in een reeks corners. In de 33e minuut was Tijn Niemeijer het dichtst bij een treffer, maar zijn schot ging ruim over het Heeswijkse doel. En dus gingen beide ploegen de kleedkamer in met een 1-1 ruststand.

In de tweede helft ging Schijndel door met het onder druk zetten van de Heeswijkse verdediger. Dit bleef leiden tot een aantal goede kansen: Tjeerd Pijnenburg kopte een bal net naast het doel en even later werd een bal van de doellijn van de uitploeg weggehaald. Met verse krachten Bram van Wijk en Jochem Speeks moest een doorbraak geforceerd worden, en die kwam er ook. Een vrije trap kwam bij Pijnenburg terecht, die zijn tweede goal van de middag maakte. Trainer Methorst kon zich met deze voorsprong permitteren om Brent Blummel zijn verdiende laatste speelminuten te geven. Deze geste werd zeer op prijs gesteld. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de eindstand bezegeld door een afstandsschot van Guns: 3-1. Met deze overwinning is Schijndel/DE WIT niet meer afhankelijk van het resultaat op andere velden en zal het volgend seizoen wederom in de tweede klasse uitkomen.