Meierijstad zoekt nog 'klimaatburgemeester'


MEIERIJSTAD - Al 110 Klimaatburgemeesters hebben zich aangemeld voor de Nationale Klimaatweek 2022. Maar in gemeente Meierijstad zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog een Klimaatburgemeester.
"Vind jij ook dat we met elkaar- burgers, bedrijven en de overheid- de strijd moeten aangaan tegen klimaatverandering? Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen; en draag je dit ook graag uit? Doe dan mee! Want we hebben jou nodig als Klimaatburgmeester van Meierijstad. Door jouw verhaal te delen, inspireer jij andere Nederlanders om ook duurzamer te leven., zo meldt het ministerie in een oproep.
Supporter"Naast Klimaatburgemeesters zoeken we ook bedrijven en organisaties die zich aansluiten als Klimaatsupporter voor de NKW.Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In die week (die loopt t/m 6 november) vraagt het ministerie, net als tijdens de eerste editie in 2021, op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. Vorig jaar tijdens de NKW zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat.Van scholen tot mkb en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten en energie besparen, hoe beter het is voor ons allemaal. Helemaal nu onze energierekening is gestegen. Ook Klimaatsupporters kunnen zich aanmelden via www.nkw2022.nl", aldus het ministerie in de oproep.