Meierijstad zet opnieuw sportieve vrijwilligers in het zonnetje (video)

BOSKANT – Thijs van Asveldt (28) van de voetbalvereniging Boskant heeft zondagmiddag uit handen van wethouder Johan van Gerwen de Publieks Vrijwilligersprijs 2024 gekregen.

Hij was de laatste van ongeveer 20 vrijwilligers die de afgelopen dagen door de gemeente Meierijstad in het zonnetje zijn gezet.
‘Ongeveer’ want de sportvrijwilligers-awards die vrijdag, zaterdag en zondag door de gemeente Meierijstad werden uitgereikt, kwamen in sommige gevallen ook terecht bij een groep vrijwilligers die gezamenlijk genomineerd waren.
De gemeente gaat jaarlijks ‘on tour’ om sportkampioenen en sportieve vrijwilligers in het zonnetje te zetten en zondagmiddag was dat ook letterlijk het geval bij Thijs van Asveldt, want op het moment van de uitreiking scheen de zon inderdaad uitbundig.

Derde helft
Thijs van Asveldt was genomineerd omdat hij zich al jarenlang inzet voor de activiteitencommissie van vv Boskant en daarnaast is hij ook voorzitter van de kantine-commissie. En als (oud) sporter en scheidsrechter weet hij als geen ander hoe belangrijk juist die ‘derde helft’ is.
Sportwethouder Van Gerwen benadrukte bij de uitreiking nog eens dat de gemeente heel sterk hecht aan bewegen en actief zijn en mede daarom is die jaarlijkse ‘tour’ een evenement waar de gemeente graag veel aandacht aan geeft en voor vraagt.De complete lijst met uitreikingen, en de bijbehorende foto’s, publiceert Omroep Meierij maandag op de website