Meierijstad Vitaal: wandelen met de wethouder en recept makreelsalade

MEIERIJSTAD - Deze week in Meierijstad Vitaal wandelt wethouder Coby van der Pas samen met leefstijladviseur Sophie Hamers door ’t Hurkske. Bewegen in de natuur biedt naast lichaamsbeweging ook mentale en sociale voldoening. Je kunt alleen gaan of met een maatje.

De wandelroutes in en rond Meierijstad zijn online te vinden op routesinbrabant.nl

Voedingscoach Ingrid van Rijen maakt deze week een makreelsalade, lekker op een broodje maar ook heerlijk op een toastje als borrelhapje.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met bewegingslessen en voedingstips zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien op Omroep Meierij TV.

De afleveringen zijn ook te zien op ons YouTubekanaal.



Makreel salade

Verse salade voor op brood of toastje

In plaats van de kant-en klare salades een gezonde en makkelijke salade die je met een blikje makreel kunt maken. Het bevat gezonde vetten en is makkelijk in kleine porties te maken. Lekker voor lunch of op een toastje.

Ingrediënten

• Makreel op water in blik of gerookte makreel (ca. 150 gram)

• Kleine augurkjes zoetzuur (4 à 5 stuks)

• 1 eetlepel halfvolle yoghurt

• 1 eetlepel halvanaise

• Franse mosterd naar smaak

• Rucola voor de garnering

• Bruine broodjes (lunch) of toastjes (hapje)

Bereiding

Snijd de makreel in kleine stukjes, voeg de halvanaise, de yoghurt en naar smaak de mosterd toe.

Hak de augurkjes fijn, voeg toe en meng alles goed door. Naar smaak nog wat peper toevoegen.

Beleg het broodje met de salade en garneer met de rucola

Tip:

• Bij de viswinkel kun je ook gestoomde makreel krijgen dat is een stuk minder zout dan gerookte makreel.

• Eet iedere week een keer vette vis zoals bijvoorbeeld makreel, zalm of sardientjes. Ook erg lekker door bijvoorbeeld een pastagerecht.

Bron: Plien’s foodclub