Meierijstad Vitaal: walking sports en wortelkoekjes

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de nieuwste aflevering uit van Meierijstad Vitaal. Deze weekolaat sportcoach Henry zien hoe leuk en goed walking sports is. Foodcoach Ingrid maakt samen met een vrijwilligster van het PieterBrueghelhuis wortelkoekjes.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.
Wortel-havermoutkoekjes
Niemand merkt dat er wortel doorheen zit! Deze koekjes blijven een beetje zacht, dat hoort zo. Net uit de oven zijn ze het allerlekkerst.
Je kunt ze meegeven in de broodtrommel of nog even oppiepen in de oven als tussendoortje of bij het ontbijt
Ingrediënten
  • 1 winterwortel, fijn geraspt
  • 2 eetlepels honing of fruitspread
  • half zakje bakpoeder (1 tl)
  • 1 tl koek-en speculaaskruiden, afgestreken theelepel!
  • 2 rijpe bananen
  • 175 gram havermout
  • handje rozijnen
  • handje gehakte pecannoten
  • snufje zout
  • bakpapier
Bereiding
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de wortelen in de keukenmachine.
Voeg alle ingrediënten (behalve de rozijnen/noten) toe en meng goed. Als het wat te droog wordt, voeg dan 2-3 eetlepels water toe. Schep dan wat rozijnen en/of noten door het beslag.
Schep met 2 vochtige lepels een hoopje deeg op een bakplaat. Zo maak je circa 12 koekjes.
Bak de koekjes in een op 180 graden voorverwarmde oven ca. 15-20 minuten.
Tips
  • Je bewaart ze in een luchtdicht bakje of vries ze in.
  • Stukjes appel erdoor of dadels in plaats van rozijnen is ook lekker!
Bron: Plien’s foodclub