Meierijstad Vitaal: Streekpark Kienehoef en parelcouscous

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de laatste aflevering van dit seizoen uit van Meierijstad Vitaal. We nemen een kijkje bij de aanleg van de trimbaan bij Streekpark Kienehoef en foodcoach Ingrid maakt deze week parelcousous.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.

Parelcouscous tonijn en broccoli

Ingrediënten
• Broccoli, 1 stronk,
• Maïs (klein blikje of potje)
• Rode paprika, in blokjes.
• Parelcouscous, 200 gram
• Ansjovis (potje), 3 ansjovisjes
• Tonijn uit blik op olie
• 1 volle theelepel sambal badjak

Bereiding
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes en stoom of kook beetgaar.
Snijd de paprika in blokjes.
Kook de parelcouscous.
Doe ondertussen olie (van de tonijn) in een pan en roerbak 3 ansjovisjes met een theelepel sambal (of meer als je van pittig houdt) of een halve rode peper in stukjes. Als de visjes zacht worden (ze smelten bijna) bak dan de paprika mee.
Haal de broccoli uit de pan en giet de parelcouscous af.
Voeg het paprikamengsel, de uitgelekte mais, tonijn en broccoli toe aan de parelcouscous en meng door elkaar.

Aan tafel eventueel nog extra sambal toevoegen.

Tip
• Kan ook met voorgekookte rijst of couscous dan wordt het gerecht wel iets droger.
• Geen sambal, verse rode peper kan ook.
• Ansjovisjes die je over hebt, bewaar je in de olie in het potje. Leg ze op een pizza! Ook lekker.

Bron: Plien’s foodclub