Meierijstad Vitaal: Sport Awards in tour, borrelbrood en blini’s

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de nieuwste aflevering uit van Meierijstad Vitaal. Deze week blikken we terug op de uitreiking van de Sport Awards. Foodcoach Ingrid maakt blini’s.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.

Borrelbrood caprese
Ingrediënten
• Afbak stokbroodje (tarwe)
• Rode pesto
• 1 bol mozzarella
• 2 tomaten
• Verse basilicum

Bereiding
Het stokbrood insnijden en de inkepingen insmeren met rode pesto. Stop er vervolgens stukjes mozzarella, dunne plakjes tomaat tussen en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Bak
10-15 minuten in de oven op 200 graden. Garneer met wat blaadjes basilicum.


Blini met humus
Ingrediënten
• Poffertjes of blini’s
• Sesamzaad
• Hummus
• Paprikapoeder

Bereiding
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Meng de hummus naar smaak met een beetje paprikapoeder. Besmeer de blini’s met het mengsel en garneer met de sesamzaadjes.


Blini met spread van walnoten en geroosterde paprika
Ingrediënten
• Poffertjes of blini’s
• 20 halve gepelde walnoten
• 1 grote geroosterde paprika (potje)
• 4 zongedroogde tomaatjes
• 2 eetlepels olie (kan uit tomatenpotje)
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• ½ tomaat of ½ verse paprika

Bereiding
Doe alles in een hakmolentje en meng tot een smeuïge massa. Besmeer de blini’s met het mengsel en garneer met verse peterselie.

Tips
• Ook heerlijk voor op een boterham of cracker als vegetarisch beleg.
• In de koelkast kun je het 2-3 dagen bewaren.
• Ook lekker met rozemarijn, tijm of extra pittig met chiliflakes
• Andere noten, zoals amandelen kan ook.


Blini met Muhammara
• Ingrediënten
Muhammara (kant- en klare)
• Granaatappelpitjes
Bereiding
Besmeer de blini’s met muhammara en garneer met de granaatappelpitjes.


Bron: Plien’s foodclub