Meierijstad Vitaal: spinazie a la crème
MEIERIJSTAD – Ook deze week is er weer een nieuwe serie van Meierijstad Vitaal te zien. Op maandag en dinsdag is er een aflevering met oefeningen van leefstijlcoach Sophie Hamers die je helpen om lichaam en geest in balans te brengen. Op woensdag en donderdag kun je meedoen met de beweegoefeningen van Henry van Alebeek. En op vrijdag en zaterdag doet Berdy Maertens-Stoof de oefeningen voor. De tv-uitzendingen vind je ook onder aan dit artikel. Na het beweegdeel geeft Ingrid van Plien’s foodclub je een heerlijk recept voor spinazie al la crème.
Spinazie al crème
|In plaats van een kant-en klaar pak uit de diepvries (met veel toevoegingen en zout) kun je dit heel makkelijk zelf maken!
Wat heb je nodig?
Klein uitje of sjalotje, fijngesnipperd
• (diepvries) bladspinazie
• 2-3 eetlepels zuivelspread light of ricotta (bieslook light kan ook)
• Evt. teentje knoflook, geperst of fijngesneden
• Versgemalen peper
• Nootmuskaat
Hoe maak je het?
1. Bak een uitje (en evt. knoflook) en bak de spinazie mee totdat deze ontdooid is.
2. Doe de zuivelspread erdoor.
3. Maak af met een beetje zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat. Proef.
Tips
• In plaats van zuivelspread light kun je ook ricotta gebruiken. Slagroom, kookroom e.d. is veel vetter, dat is een minder gezonde keuze.
• Als je een variant met bieslook gebruikt geef je meteen een extra smaakje aan je spinazie.