Meierijstad Vitaal: recepten met avocado

MEIERIJSTAD – Ook deze week is er weer een niewe serie van Meierijstad Vitaal te zien. op maandag en dinsdag is er een aflevering met oefeningen van leefstijlcoach Sophie die je helpen om lichaam en geest in balans te brengen. Oop woensdag en donderdag kun je meedoen met de beweegoefeningen van Henry van Alebeek. En op vrijdag en zaterdag doet Berdy Maertens-Stoof de oefeningen voor. Na het beweegdeel laat Ingrid van Plien’s foodclub je zien wat je allemaal van avocado kunt maken.

Avocado is eigenlijk een vrucht, maar heeft veel eigenschappen van groente. Het is wel de enige groente waar (gezond) vet in zit. Suggesties om te koken met avocado:
• Beleg een boterham met kipfilet of zalm en plakjes avocado.
• Maak roerei met tomaat en voeg wat blokjes avocado toe.
• Prak avocado met cottage cheese (of hüttenkäse) en breng op smaak met chiliflakes, peper en beetje zout.
• Maak guacamole van geprakte avocado, tomaat, limoensap, versgemalen peper, zout, chiliflakes en eventueel wat bosui en koriander. Heerlijk bij Mexicaans of als snack met tortilla chips.
• Maak een simpele salade als bijgerechtje van avocado met tomaatjes, olijfolie en limoensap

Tip
Wil je een stuk avocado bewaren? Bewaar dan de helft met pit eventueel met een beetje citroen- of limoensap erover. Kleine blokjes kun je ook invriezen of je kunt er guacamole van maken.

Meierijstad Vitaal serie 2 is te zien van maandag 16 tot en met zaterdag 21 januari, om 10.00 en 16.00 uur, direct na RondOm. Meierijstad Vitaal is een samenwerking van Gemeente Meierijstad, Phoenix Cultuur en Omroep Meierij.