Meierijstad vitaal: Pieter Brueghelhuis en minestronesoep

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt deze week de nieuwste aflevering uit van Meierijstad Vitaal. Deze week laat Karin Cornelissen coördinator van het Pieter Brueghelhuis zien wat je er allemaal kunt doen. Foodcoach Ingrid maakt een heerlijke minestronesoep.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedings- en vitaliteitstips de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op het YouTube kanaal van JOGG Meierijstad.

Minestronesoep
Ingrediënten
• 2 sjalotjes
• 2 winterwortels
•1,5 stengel bleekselderij
• 1 venkelknol
• 2 teentjes knoflook
• Basilicumplantje
• 2 aardappelen (vastkokend of kruimig)
• 2 liter kippenbouillon
• Groene pesto
• Blik cannelini bonen (uitlekgewicht 250 gram)
• Handje pasta (kleine soort)
• Parmezaanse kaas als garnering
• Kleine ciabatta

Bereiding
Snijd een paar basilicumsteeltjes in stukjes. De blaadjes bewaar je voor de garnering.
Haal de draden van de bleekselderij en snijd 3 stelen fijn.
Snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Fruit dit aan in een beetje olie met wat zout in ca. 15 minuten . Voeg de laatste paar minuten de knoflook en de basilicumsteeltjes toe.
Schil ondertussen de aardappel en maak er kleine blokjes van. Snijd ook de venkel en de tomaten in kleine blokjes. Roer ondertussen af en toe in je soffrito (in olie aangebakken fijngesneden ui, bleekselderij, wortel, kruiden. De basis voor veel Italiaanse (stoof)gerechten).
Voeg de gesneden groente toe en roer even goed om.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en doe dan de pasta er ook bij (de kleine pasta ca. 7-8 minuten koken, check de verpakking).
Snijd ondertussen een paar plakken van je ciabatta en wrijf deze in met een teentje knoflook en een paar druppels olijfolie. Leg onder de grill en bak af.
Spoel de bonen af in een vergiet. Check of de pasta en de groente gaar zijn. Voeg de bonen toe aan de soep.
Serveer met blaadjes basilicum, een lepeltje groene pesto, wat Parmezaanse kaas en een plakje knapperige ciabatta.

Bron: Plien’s foodclub