Meierijstad Vitaal: pasta met kip en avocadosaus

MEIERIJSTAD – In de aflevering zeven van het tweede seizoen van Meierijstad Vitaal laat beweegcoach Henry zien hoe je thuis in beweging kan blijven. Ingrid maakt een pastagerecht.

Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij en Phoenix Cultuur met bewegingslessen gestart voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren.

Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners. Bewegen en gezond eten passen immers bij elkaar om mensen vitaal te houden.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedingstips en de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij.

Pasta kip courgette en avocadosaus

Ingrediënten

Voor de kip-groente-pasta

175 gram kippedijenfilet
Volkoren spaghetti
1 courgette, in blokjes
Handje diepvries erwtjes
Ca. 10 cherrytomaatjes
Paar walnoten ter garnering

Voor de pesto

1 avocado
3 eetlepels olijfolie
9 halve walnoten
25 gram Parmezaan
Scheutje citroen
Versgemalen peperBeetje zout
Half teentje knoflook
Half handje basilicum (15 blaadjes)
1-2 el lauw water

Snijd de kip in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip in de olijfolie. Als de kip bijna gaar is voeg dan de in blokjes gesneden courgette toe. Bak als laatste de bevroren erwtjes even mee. Kook de pasta beetgaar en maak ondertussen de pesto. Mix in een hoge maatbeker alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel een paar eetlepels lauw water of kookvocht toe.

Schep de pasta in een diep bord, schep hier de pesto overheen samen met het kip-groentemengsel en garneer met walnoten, basilicum en cherry tomaatjes. Strooi er naar smaak een beetje Parmezaanse kaas over.

Bron: Pliens Foodclub