Meierijstad Vitaal: over walking sports en we maken bananenijs

MEIERIJSTAD – In de negende aflevering van Meierijstad Vitaal nemen we een kijkje bij walking sports. Wethouder Coby van der Pas legt uit wat het is en Harm Oppers van de PSV foundation vertelt over de samenwerking.

Ook zijn er de vaste bewegingslessen en Ingrid van Rijen laat zien hoe je met banaan een gezond ijstoetje kunt maken.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien om Omroep Meierij. De recepten en video’s zijn ook terug te vinden op ons YouTubekanaal

Gezond ijs van banaan

We kennen het allemaal wel, rijpe (bruine) bananen op de fruitschaal. Gooi ze niet weg maar bewaar ze en gebruik ze om er bijvoorbeeld een heerlijk fris toetje mee te maken.

Ingrediënten

• Banaan

• Diepvrieskersen

• Yoghurt

Bereiding

Pel de banaan en snijd deze in blokjes, doe ze in een diepvrieszakje en vies ze in. Haal de banaan een half uurtje van te voren uit de vriezer. Doe de stukjes banaan samen met de kersen in een blender. Voeg een klein scheutje yoghurt toe en pureer met de blender. Schep het ijs in een klein glaasje. Garneer eventueel feestelijk met een beetje pure hagelslag en een blaadje verse munt.

Tip:

Je kunt de banaan rustig wat langer in de vriezer laten liggen en later gebruiken, zo voorkomen we verspilling.

Vervang de kersen door bijvoorbeeld mango of aardbeien, dit kan uit het vriesvak of in het seizoen vers.

Suiker toevoegen is niet nodig omdat de banaan en kersen van zichzelf al zoet zijn.

Bron: Plien’s foodclub