Meierijstad Vitaal over gezonde kantines

MEIERIJSTAD – In de TV-serie Meierijstad Vitaal vertelt Team Fit coach Irene deze week over gezonde kantines bij sportverenigingen, buurthuizen en jongerencentra. Ingrid maakt een lekker stamppotje.

Gemeente Meierijstad is vorig jaar in samenwerking met Omroep Meierij en Phoenix Cultuur met bewegingslessen gestart voor mensen die als gevolg van corona aan huis gekluisterd waren.

Het werd een succes, vooral ouderen kregen zo hun portie beweging in de huiskamer. Gaandeweg ontstond het idee het programma uit te breiden met kooktips voor snelle, gezonde lunches en diners.

Een gezonde omgeving is belangrijk, daarom stimuleert de gemeente gezonde kantines bij sportverenigingen, buurthuizen en jongerencentra. Team Fit coach Irene vertelt hoe ze daarbij helpt en Monique Versluijs van zwembad de Molenhey laat zien hoe zij al zijn overgestapt op een gezonder assortiment. Ingrid van Pliens Foodclub maakt een lekker stamppotje.

De afleveringen van Meierijstad Vitaal met naast de voedingstips ook de bekende bewegingslessen zijn van maandag tot en met zaterdag na de nieuwsuitzendingen van RondOM van 10.00 en 16.00 uur te zien op Omroep Meierij TV.

Fris Stamppotje met sperziebonen

Ingrediënten

500 gram Kruimige aardappelen
400 gram Sperzieboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
Ca. 100 gram Cherrytomaatjes
Handje Rucola
100 gram rauwe ham
1-2eetlepels Zuivelspread
1-2 theelepels Mosterd
Scheutje Melk

Bereiding

Schil en kook de aardappelen. Kook de sperzieboontjes in een aparte pan. Bak in een droge koekenpan de rauwe ham knapperig. Halveer de tomaatjes en bak deze even aan.

Stamp de aardappelen tot een puree. Roer de sperzieboontjes en tomaatjes erdoor. Breng op smaak met een beetje warme melk, zuivelspread, mosterd en versgemalen peper naar smaak. Schep op een bord en garneer met rucola en de stukjes gebakken rauwe ham.

Bron: Plien’s foodclub