Meierijstad Vitaal: broccoli net even anders

MEIERIJSTAD – Ook deze week is er weer een nieuwe serie van Meierijstad Vitaal te zien. Op maandag en dinsdag is er een aflevering met oefeningen van leefstijlcoach Sophie Hamers die je helpen om lichaam en geest in balans te brengen. Op woensdag en donderdag kun je meedoen met de beweegoefeningen van Henry van Alebeek. En op vrijdag en zaterdag doet Berdy Maertens-Stoof de oefeningen voor. De tv-uitzendingen vind je ook onder aan dit artikel. Na het beweegdeel geeft Ingrid van Plien’s foodclub twee recepten om heerlijk en makkelijk te koken met broccoli.

Broccoli is een van de meest gegeten groente. En het is ook supergezond. Vergeet vooral de steel niet te eten! Gestoomd (gebruik hiervoor een stoommandje) of gekookt en zonder iets erbij is broccoli best saai. Dat kan lekkerder…Hieronder twee gemakkelijke en lekkere broccolivariaties.

Variant 1: broccoli met paprika
Wat heb je nodig?
- Broccoli
- Paprika in blokjes
- Teentje knoflook
- Broccoliroosjes
- Balsamicoazijn
- peper
Hoe maak je het?
Bak paprika blokje smet een beetje knoflook in olie en voeg gestoomde broccoliroosjes toe. Bak ze even mee. Zet het vuur uit, blus af met wat balsamico azijn. Strooi er wat versgemalen peper over.

Variant 2: broccoli met ansjovis
Wat heb je nodig?
- broccoli
- blikje ansjovis
- citroensap
- eventueel chilivlokken
Hoe maak je het?
Broccoli met ansjovis, heel smaakvol. De ansjovis smelt weg in de pan. Beetje citroensap erbij en als je van pit houdt wat chilivlokken erover. (tip; ook lekker over pizza en in tomatensaus).

Meierijstad Vitaal serie 9 is te zien van maandag 6 maart tot en met zaterdag 11 maart om 10.00 en 16.00 uur, direct na RondOm. Meierijstad Vitaal is een samenwerking van Gemeente Meierijstad, Phoenix Cultuur en Omroep Meierij.