Meierijstad viert Koningsdag

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad duimt voor stralend weer op 27 april zodat jong en oud kan genieten van allerlei leuke, spannende en sportieve activiteiten tijdens Koningsdag.

Zoals in een eerder bericht vermeld, rijdt ’s ochtends vroeg de rollende parade weer door Boerdonk. Om 9.00 uur klinkt het startschot bij D’n Hazenpot.
Om 10.00 uur start Sint-Oedenrode de activiteiten met het in top hijsen van de Nederlandse vlag op het Kerkplein. Op de Markt zijn verschillende activiteiten.
’s Middags om 13.15 uur houdt Jeu de Boules Vereniging Cloeck en Moedig een Oranjetoernooi aan de Maarten Lemmenstraat.

Fietsen

Ook Schijndelse en Veghelse kinderen kunnen hun fietsen versieren. In Veghel start de fietstocht om 10.00 uur in de Hoofdstraat (voorzijde Hema) richting Markt. In Schijndel vertrekt de tocht om 11.30 uur op de Markt, aansluitend is er een kindervrijmarkt.

Vossenjacht

Van 11.00 tot 14.30 uur kunnen Zijtaartse kinderen zich uitleven tijdens een vossenjacht met opdrachten en ook hier zullen versierde fietsen te bewonderen zijn.
Om 13.30 uur doen prachtig geklede jongedames en jongeheren mee aan de modeshow in Mariaheide (Dobbelsteenplein). Na de modeshow start de zeskamp.
Wijkvereniging De Leest organiseert in MFC De Magneet van 14.00 tot 16.30 uur Koningsspelen.