Meierijstad scoort hoog met sociaal ondernemen

MEIERIJSTAD - Meierijstad scoort ruim bovengemiddeld in het faciliteren van werk voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Dat is recentelijk gebleken bij een onafhankelijke toetsing voor de zogeheten de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO),
Meierijstad heeft nu voor de derde keer de hoogst haalbare score daarbij behaald.
Wethouder Jan Goijaarts is trots op het resultaat. “Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat mensen met een kwetsbare arbeidspositie ook kunnen werken. Wij hebben deze mensen in dienst en stimuleren andere organisaties om dat ook te doen. En als we bedrijven stimuleren om sociaal te ondernemen, dan moeten we uiteraard zelf het goede voorbeeld geven. En dat is opnieuw gelukt!”.
PSO Ladder
De PSO is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaarmaakt. Iedere twee jaar vindt er een nieuwe toetsing plaats. De PSO is uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus. Gemeente Meierijstad heeft het hoogste niveau behaald.
“Dat de gemeente Meierijstad het certificaat trede 3 heeft behaald en behouden is bijzonder. Slechts 10% van de organisaties en gemeenten bereikt trede 3”, aldus Marieke van den Boogaart, coördinator Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gemeente Meierijstad. “Mensen die meer willen weten over MVO in Meierijstad kunnen mij bereiken via tel 140413 of mvandenboogaart@meierijstad.nl.
Inclusief werkgeverschap

Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO- gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties.