Meierijstad scheldt schulden gedupeerde ouders kwijt

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad gaat de schulden kwijtschelden van ouders die in financiële problemen zijn gekomen door de zogenoemde kindertoeslagenaffaire. De gemeente krijgt de kosten uiteindelijke terug van het rijk.

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Uiteindelijk viel het kabinet Rutte over deze affaire. Nog steeds zijn er ouders in Nederland die niet het geld hebben gekregen waar ze recht op hebben.

Het rijk heeft besloten dat gemeenten de schulden die de ouders hebben moeten maken, kwijtgescholden kunnen worden en dat die kosten volledig door de landelijke overheid zullen worden terugbetaald.

Haast geboden

Omdat er haast geboden is met hulp aan gezinnen die in de problemen zijn geraakt hebben de meeste gemeenten, waaronder Meierijstad, besloten om zo snel mogelijk de gemeentelijke vorderingen op die families kwijt te schelden.

Dat gebeurt niet meteen, maar op het moment dat de Verzamelwet Hersteloperatie, waarin die mogelijkheid van kwijtschelding is geregeld, van kracht wordt.