Meierijstad On Stage zoekt nog meer bedrijven

[Video]

MEIERIJSTAD – Een beroepenfeest en een doedag. Dat zijn manieren waarop Meierijstad On Stage, het Fioretti College en het Elde College leerlingen uit het vmbo kennis willen laten maken met beroepen. Het feest en de doedag worden in maart gehouden in de Koekbouw op CHV Noordkade in Veghel.. Op voorhand hebben zich al bedrijven aangemeld die wel zin hebben in zo’n feestje waar ze potentiële personeelsleden kunnen interesseren, want er is werk genoeg. Toch is de organisatie op zoek naar nóg meer bedrijven die dit beroepenfeest willen meevieren.

Ontdekken op de werkvloer
Meierij On Stage is een blauwdruk van dergelijke evenementen die op andere plekken in Nederland worden gehouden. Het feest wordt 4 maart gehouden in de Koekbouw van de Noordkade in Veghel. Daar wordt een grote ontmoeting georganiseerd waar kinderen kennis kunnen maken met mensen die een bepaald beroep uitoefenen. Als het klikt dan kunnen de beroepsbeoefenaars ervoor zorgen dat de kinderen die geïnteresseerd zijn al op 17 maart in de praktijk, bij het bedrijf, kunnen ontdekken wat het werk precies inhoudt.

Diversiteit
Projectleider Jack Monde hoopt nog meer bedrijven te kunnen interesseren voor deze ontmoetingsdag met toekomstige werknemers. “We hebben al meer dan honderd aanmeldingen binnen. Dat lijkt veel en dat is het ook. Toch hoop ik hiermee nog meer bedrijven voor onze doedag warm te kunnen maken. Voor hen is het goed om te weten dat dit allemaal jongens en meisjes zijn die op termijn een werkgever zoeken. De een kijkt uit naar een kapsalon of advocatenkantoor, de ander naar een timmerbedrijf. Er loopt hier straks een diversiteit aan potentiële werknemers rond. Je kunt je hier als werkgever volop presenteren”.