Meierijstad On Stage verwelkomt 150-ste deelnemer

VEGHEL - Op donderdag 25 januari ontving de projectleider van Meierijstad On Stage, Harm van Son, persoonlijk de 150-ste aanmelding van een beroepsbeoefenaar en deelnemer aan het gezamenlijke scholenproject van Fioretti College en Elde College. Meierijstad On Stage is een Loopbaanoriëntatie en -begeleidings (LOB) project voor VMBO- leerlingen in de gemeente Meierijstad.
Harm van Son verwelkomt Hans Roelofsen als 150ste deelnemer aan Meierijstad on Stage

Vak met toekomst
Hans Roelofsen, directeur operations van Louwman Mercedes Benz & Carbouw in Veghel doet ook dit jaar weer mee en zelfs met twee beroepen: carrosserietechnicus en autotechnicus bestelwagens en vrachtwagens: “De schone techniek van bedrijfsauto's met elektromotor biedt veel toekomstperspectief voor zowel jongens als meisjes die zich oriënteren wat betreft een uitdagende baan. Het is dan ook een bewuste keuze voor ons bedrijf om aan te sluiten bij het initiatief Meierijstad on Stage, net zoals we ook nauw betrokken zijn bij de Truck Academy voor MBO opleiding Autotechniek. We kunnen niet zonder jeugdig talent dat zich bij ons verder wil ontwikkelen.”

Meierijstad On Stage
Meierijstad On Stage, het Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) project voor VMBO- leerlingen in de gemeente Meierijstad, is bezig aan zijn vijfde editie. Tijdens het Beroepenfeest in de Koekbouw op de Noordkade op donderdag 29 februari vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden aan ruim 900 VMBO leerlingen over hun vak. Op de Doe Dag, donderdag 14 maart, gaan leerlingen bij hen op werkbezoek.

Beroepsbeoefenaars
Om de keuze voor leerlingen zo ruim en breed mogelijk te maken, zijn zo veel mogelijk beroepsbeoefenaars uit diverse sectoren welkom. Inmiddels staat de teller dus op 150 deelnemers, maar volgens Harm van Son mogen er gerust nog een aantal bijkomen: “Met name binnen de sectoren ‘zorg & welzijn’ en ‘groen’ kunnen we nog best wat extra aanmeldingen gebruiken, maar feitelijk is iedere beroepsbeoefenaar in de regio Meierijstad die wil bijdragen aan gelukkige keuzes van VMBO-ers voor hun toekomst van harte welkom”.

Aanmelden als Beroepsbeoefenaar kan gratis via www.meierijstadonstage.nl/aanmelden