Meierijstad On Stage beroepenfeest

MEIERIJSTAD – 750 VMBO-leerlingen van het Elde College in Schijndel en het Fioretti College in Veghel hadden woensdagmiddag op de Noordkade in Veghel een ontmoeting met mensen van uiteenlopende beroepsgroepen. Met als doel met hen in gesprek te gaan over wat hun vak nu precies inhoudt. Immers, deze 15- en 16-jarigen staan op het punt hun keuze voor de toekomst te maken.

Hemd van het lijf vragen
Meierijstad On Stage heette het evenement. Een beroepenfeest waaraan de organisatie veel aandacht had besteed. Zo kregen de jeugdige deelnemers op voor hen herkenbare muziek bij binnenkomst een staande ovatie van vertegenwoordigers van de ruim 150 deelnemende bedrijven. Gedurende een uur konden ze aan de tafeltjes met hen in gesprek gaan en toekomstige werkgevers het hemd van het lijf vragen.

Wijkzorg
De belangstelling voor leger en politie was groot. Voor HR-Manager van de politie Bas Verwijlen kwam dat goed uit. “Wij zijn een grote en betrouwbare organisatie en kunnen de komende jaren best wel wat sollicitanten gebruiken”. De interesse voor ODA Zorg was daarentegen minder. “Terwijl de wijkzorg toch heel mooi is. Je bouwt toch een band op met de cliënten”, betoogde wijkverpleegkundige Amy van de Laar. En als het aan Andeline Bekkers van Actemium had gelegen was het bij haar informatiepunt ook drukker geweest. “Techniek is immers een heel mooi vak en ook bij Actemium kunnen we wel nieuwe technici gebruiken. Jammer genoeg hebben wij vanmiddag nog geen matches”.

Doedag
Volgens projectleider Jack Monde van Meierijstad On Stage is het de bedoeling dat de jongeren tijdens dit Beroepenfeest matches maken met beroepsgroepen waar hun belangstelling naar uitgaat. Om over 2 weken in het bedrijf een dag mee te lopen tijdens een Doedag. Om op die manier nog beter geïnformeerd te raken over de toekomstmogelijkheden.