Meierijstad maakt locaties openbare toiletten bekend

Openbaar toiletten aan Vlas en Graan in Veghel en de Hertog Hendrikstraat in Sint-Oedenrode

MEIERIJSTAD - De locatiekeuze voor een openbaar toilet in Veghel is gevallen op Vlas en Graan en voor Sint-Oedenrode aan de Hertog Hendrikstraat. Dat heeft de gemeente Meierijstad bekendgemaakt. Eerder is in Schijndel al een openbaar toilet gerealiseerd in De Glazen Boerderij. Dit wordt binnenkort geopend.
De locaties van de openbare toiletten in Sint-Oedenrode en Veghel

In de raadsvergadering van 8 juli 2021 is het amendement 'Hoge Nood' aangenomen. Dit
amendement gaf het college opdracht tot het realiseren van openbare 24/7 toegankelijke toiletten in de kernen van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

Losse openbare toiletunit
Voor Veghel en Sint-Oedenrode is een uitgebreide inventarisatie van bestaande (openbare) gebouwen gedaan om hierin een 24 uurs toegankelijk openbaar toilet te realiseren. Dit bleek echter niet mogelijk te zijn. Daarom is de keuze gemaakt voor een losse openbare toiletunit, die ook voor mensen met een beperking of chronische ziekte eenvoudig te gebruiken is.

Voor de plaatsing van een dergelijke unit zijn verschillende locaties onderzocht in samenspraak met Stichting Toegankelijk Meierijstad en zijn gesprekken met omwonenden gevoerd. Uiteindelijk is de keuze gemaakt om een openbaar toilet unit op Vlas en Graan in Veghel en aan de Hertog Hendrikstraat in Sint-Oedenrode te realiseren. Beide locaties liggen dicht bij het winkelgebied, op een goed zichtbare en veilige plek met een goede doorstroom van mensen.

De verwachting is dat de toiletten in Veghel en Sint-Oedenrode eind 2023 geplaatst kunnen
worden.

De toegang tot het openbare toilet in De Glazen Boerderij in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort