Meierijstad heeft eerste openlucht escaperoute

Om herinnering aan Tweede Wereldoorlog levend te houden

MEIERIJSTAD – Een Escape Room, maar dan net even anders. Vrijdag werd Escaperoute Meierijstad officieel geopend door wethouder Coby van der Pas. Hiermee is de eerste openlucht Escaperoute van Nederland een feit. De activiteit werd ontwikkeld in het kader van 75-jaar bevrijding en heeft als doel om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op een vernieuwende manier levend te houden.

De Escaperoute Meierijstad kwam tot stand vanuit de gedachte dat het belangrijk is de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Zeker nu de generatie ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog langzaam weg dreigt te vallen.

Op de Vlagheide

De route voert rondom recreatieberg De Vlagheide in Meierijstad, een plek met een belangrijke rol gedurende de bevrijding van Brabant. Deelnemers aan de Escaperoute krijgen opdrachten die verwijzen naar gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onderweg komen zij langs locaties waar deze gebeurtenissen daadwerkelijk plaatsvonden.

De Escaperoute speelt zich af in Meierijstad, maar is voor deelnemers uit alle windstreken interessant en uitdagend. De verhalen zijn herkenbaar en de opdrachten zijn prikkelend. Escaperoute Meierijstad is te boeken via www.escaperoutemeierijstad.nl.