Meierijstad doet mee aan het NK Tegelwippen

MEIERIJSTAD - De gemeente Meierijstad nodigt haar inwoners uit om de gemeente groener te maken. Dat kan door zoveel mogelijk tegels in de tuin te vervangen door groen.
Meierijstad doet mee aan het NK Tegelwippen
Fotograaf: Jan van Oort

Vanuit de Watersamenwerking AS50+ gaan gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss tijdens het NK Tegelwippen met elkaar de strijd aan. Iedere inwoner kan meedoen en elke tegel wordt geteld en de gemeente met de hoogste score wint uiteindelijk de nationale titel.

Met de wedstrijd wordt aandacht gevraagd voor het probleem van het ‘verstenen’ van veel tuinen. Al die stenen zorgen voor nog meer hitte tijdens een warme zomerdag. En tijdens hevige regenbuien ontstaan er problemen door wateroverlast.

Wethouder Jan van Burgsteden: “Ook als gemeente nemen we maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Op steeds meer plekken vervangen we stenen door groen. Wij kunnen het echter niet alleen, we hebben ook de hulp van onze inwoners en tuinbezitters nodig. Daarom doen we mee met deze actie en hopen we op heel veel gewipte tegels, vooral in Meierijstad.”

Opgeven van gewipte tegels kan tot en met 31 oktober dit jaar op www.nk-tegelwippen.nl/tegelstand (kies Meierijstad bij ‘zoek gemeente’)