Meierijstad, Boekel en Bernheze werken samen aan één zorgloket

MEIERIJSTAD – De gemeenten Meierijstad, Bernheze en Boekel blijven ook de komende drie jaar samenwerken op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid.

De colleges van Bernheze en Boekel hebben gezegd dat ze het partnerschap waarderen en tevreden te zijn over de dienstverlening door gemeente Meierijstad. Uit een conclusie van een klantenonderzoek blijkt dat de kwaliteit een dikke voldoende krijgt.

In de komende tijd willen de gemeenten vooral inzetten één toegang voor Wmo, jeugd en Participatiewet. Burgers kunnen dan terecht bij één punt en hoeven daarom minder vaak hun verhaal te doen.

Trots

Menno Roozendaal, portefeuillehouder Sociaal Domein van de gemeente Meierijstad: “Het vertrouwen dat Boekel en Bernheze in Meierijstad uitspreken met het verlengen van de samenwerking maakt me trots. Onze medewerkers werken er ook hard voor om de goede dingen te doen voor inwoners uit de gemeenten”.

Wethouders Rien Wijdeven (Bernheze) en Henri Willems (Boekel) onderstrepen het belang van de samenwerking.

Wethouder Rien Wijdeven van gemeente Bernheze, wethouder Menno Roozendaal en wethouder Henri Willems van gemeente Boekel.