Meierijstad begeleidt aantal inwoners om financieel zelfstandig te worden

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad start deze maand met een proefproject om tien inwoners die het niet al te breed hebben eerder financieel zelfstandig te laten worden. De deelnemers werken zes maanden om de eigen boekhouding weer op orde te hebben.
De gemeente Meierijstad start deze maand met een proefproject om tien inwoners eerder financieel zelfstandig te laten worden.

Onder begeleiding van drie lokale coaches, die ook als schuldhulpverleners in Meierijstad werken, bouwen de deelnemers zelfvertrouwen en allerlei vaardigheden op. Het digitale traject, dat ‘Plinkr Nazorg’ wordt genoemd, wordt gebruikt om deelnemers zelf weer hun geldzaken te laten regelen.

Grip en regie
Menno Roozendaal, wethouder werk, jeugd, kunst en cultuur en energie geeft aan dat de gemeente het belangrijk vindt om inwoners te ondersteunen zodat ze zich financieel weer kunnen redden. “Het is spannend om nadat de begeleiding is gestopt alle geldzaken zelfstandig te regelen. Daarom bieden we aan de inwoners extra begeleiding om zo weer grip en regie te krijgen op hun eigen geldzaken.”