Meezingen, koken en goede gesprekken in de 55 Plusshow

Interview met Hella van der Wijst

MEIERIJSTAD – Het begon als eenmalig spontaan idee in coronatijd op tv-zender ONS. Wegens succes - zo mag je bijna 400.000 kijkers tijdens de try-out wel noemen – wordt Met je hart-matinee een vaste serie op de zender. Elke laatste zondag van de maand maakt tv-presentatrice Hella Verwijst vanuit haar eigen huis beeldverbinding met ouderen in hún huiskamer voor mooie gesprekken. In de 55 Plusshow vertelt de geboren Veghelse meer over haar programma vol muziek, meezingmomenten en kookideeën.

Nog meer muziek
Voel je trouwens zondagavond vrij om uit volle borst mee te zingen met de jaren ’60-, ’70- en ’80-muziek die wij zelf tussen 20.00 en 22.00 uur in ons radioprogramma draaien. Nu wil je natuurlijk ook een jaartal horen? De Top 3 uit vervlogen tijden is zondagavond die van 1982. We kunnen wel verklappen dat muziek in onze 107e uitzending een hoofdrol speelt. Zo besteden we nog eens aandacht aan het muziekboek voor ouderen dat de Brabantse troubadour Nico van de Wetering heeft samengesteld. Want jij krijgt toch ook goede zin als je een lekker deuntje meezingt? In het boek van Nico staan zo’n 125 oude liedjes om samen of alleen te zingen.

Pastoor en dominee botsen
We gaan ook richting de vakantietijd. Klinkt dat voor jou ook als muziek in de oren? Er is nog wel veel onzeker over wat wel en niet kan. Het UITpunt organiseert daarom een fotowedstrijd met de vraag: Hoe vier je vakantie in deze coronatijd? We laten Ylanite Koppens nog eens vertellen hoe je mee kunt doen. Antoon Buiting is ook weer van de partij om je te vermaken met een nieuw Meierijs verhaal. Een pastoor en een dominee botsen met elkaar. En het Gedicht van de Week is deze keer geschreven door Dinah van Hees. Dus … ben je erbij zondagavond? En als je nog meer wilt weten over ons programma, kijk dan eens op onze website.

Logo 55 Plusshow
Fotograaf: Harold Hultermans