Meeste padelbanen bij De Krekel in Mariaheide

MARIAHEIDE – Het zal voor Jacco Elthing de eerste keer in zijn sportieve carrière zijn geweest dat hij een tennisbal vanuit de lucht via een drone in handen kreeg. Met het doorknippen van het lint dat aan de bal was bevestigd opende de oud proftennisser en huidig technisch- en commercieel directeur bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) woensdagavond één van de 3 nieuwe padelbanen bij Tennis en Padel De Krekel.

Snelst groeiende racketsport
Dankzij deze nieuwste aanwinst is volgens Eltingh het grootste padelpark van Nederland voortaan in Mariaheide gevestigd. Met als trotse eigenaar Hanneke Ketelaars. De Krekel beschikt nu over 11 padelbanen, waarvan de eerste 2 in 2018 werden geopend. Zo snel kan het gaan. In een kleine vier jaar tijd ontwikkelde padel zich tot de snelst groeiende racketsport. Volgens Ketelaars komt dit omdat het padellen super toegankelijk is voor jong en oud. Je hebt een verkort racket in handen, serveert onderhands en je speelt op een kleiner veld. Na een introductie van drie kwartier is men al in staat een rally te spelen. Kortom, je hebt het spel snel onder de knie.

Deuce
Wat niet wil zeggen dat het tennis in Mariaheide nu naar de achtergrond wordt gedrukt. Integendeel. De stand tussen de tennisbanen en padelbanen bij De Krekel is, om in tennistermen te blijven, ‘Deuce’. 11 Padel en 11 Tennis waarvan 2 binnenbanen. Wat dat betreft kun je zeggen dat tennis en padel bij De Krekel heel goed samengaan. Zie: https://www.tennispadeldekrekel.nl

Jacco Eltingh knipt het lint door bij Tennis en Padel De Krekel in Mariaheide
Fotograaf: Hans Hultermans