Meedenkende burger uit Rooi ziet oplossing voor mensen met hoge nood

SINT-OEDENRODE – Het is een herkenbaar probleem. Je loopt in het dorp en je moet plotseling ontzettend nodig naar het toilet. Vroeger kon je nog wel eens een café of zelfs een winkel binnen schieten, maar dat is er nu even niet bij.

Het probleem heeft ook in Meierijstad al eens op de kaart gestaan, maar tot meer openbare toiletten heeft dat nog niet geleid.

Een bewoner van de Markt van Sint-Oedenrode heeft een brief aan de gemeenteraad geschreven met een oplossing. Die inwoner ziet namelijk soms hoe hoog de nood kan zijn. En als de Markt straks opnieuw is ingericht en er nog meer mensen naartoe komen, wordt het alleen maar meer.


Martinuspassage


De oplossing is er volgens de briefschrijver. Namelijk in de Martinuspassage. Een gedeelte van het Martinushuis is openbare ruimte die door de gemeente gehuurd wordt van de apotheker. In deze ruimte is een volledige toiletgroep met dames/herentoilet en een mindervalidentoilet.

“Deze toiletruimte kan met bescheiden middelen afgezonderd worden van de rest van de openbare ruimte en voorzien worden van een eigen ingang, zodat hij voor iedereen toegankelijk is tijdens openingstijden van passage,” aldus de briefschrijver die door de gemeente geanonimiseerd is.

Deze meedenkende burger wil nog wel een stapje verder gaan, schrijft hij aan de gemeenteraad. “Mocht u twijfelen aan voldoende draagvlak voor een realisatie van een openbaar toilet aan de Markt wil ik me graag inzetten om hier via enquête of handtekeningenactie duidelijkheid in te brengen.”

Photo by Jan Antonin Kolar on Unsplash