Maximatentoonstelling in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE – Ondanks Covid 19 gaat de vijftigste verjaardag van Koningin Maxima op 17 mei niet aan Sint-Oedenrode voorbij. Ontmoetingscentrum Creatief Rooi is van 1 t/m 31 mei aanstaande in dit geval het creatieve middelpunt.

Creatief Rooi is sinds eind 2020 gevestigd in een leegstaand winkelpand aan Borchgrave 7. Dankzij VOLOP Meierijstad. Een project van de Gemeente Meierijstad en het centrummanagement in samenwerking met VOLOP Brabant. VOLOP Meierijstad biedt een podium aan lokale initiatieven op het gebied van kunst en cultuur, maatschappij en startende ondernemers met innovatieve concepten in leegstaande panden in de gemeente. VOLOP Meierijstad buigt deze leegstand om naar kansen en maakt lokale initiatieven zichtbaar.

Exposeren en bijbuurten
Creatief Meierijstad maakte hier dankbaar gebruik van toen Donna van den Bosch van VOLOP met het iedee kwam om van het leegstaande winkelpand een ontmoetingscentrum te maken. Een plaats waar Rooise kunstenaars hun werken konden tonen en waar inwoners van Rooi aan een lange tafel midden in het pand, op de koffie konden komen om bij te buurten. Vijf Rooise kunstenaars van diverse pluimage zouden aanvankelijk hun werken hier tentoonstellen. “Maar helaas. We moesten het pand kort na de opening alweer sluiten vanwege corona”, vertelde Gerrie Lauwen zondag 14 maart in de uitzending van de 55 Plusshow op radiozender OSR 920 Omroep Meierij.

Maxima uit de kunst!
Gerrie bleef niet bij de pakken neerzitten. Om het ontmoetingscentrum niet uit het oog te verliezen bedacht ze de expositie ‘Maxima, uit de Kunst!’. Dit alles vanwege de vijftigste verjaardag van onze Koningin. Iedereen, jong en oud, nodigt zij uit om een creatie met een Koninklijk tintje te maken. Alles mag en kan volgens Gerrie. Ze somt enkele voorbeelden op: Een schilderij met Maxima als Sara, een hoed of schoenen versieren, een servies beschilderen. Maak een shawl, een kroon, een sieraad, schort of jurk.

Inleveren op Koningsdag
Deze Koninklijke attributen kunnen op Koningsdag 27 juni van 10.00 tot 16.00 uur worden ingeleverd. Voor 6 Euro krijgen die een plaatsje tijdens de tentoonstelling. Mocht het Ontmoetingscentrum ook in mei nog gesloten zijn, dan benut men de etalages aan weerszijden van het het pand. Nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@creatiefrooi.org