Maximale taakstraf geëist voor dodelijk ongeval op Lieshoutseweg


SINT-OEDENRODE – Bij de rechtbank in Den Bosch is donderdagmorgen 240 uur werkstraf geëist tegen een 43-jarige truckchauffeur uit Best die vorig jaar op de rotonde Lieshoutseweg in Sint-Oedenrode een 16-jarig meisje aanreed, dat daarbij om het leven is gekomen.
Dat ongeluk heeft in Sint-Oedenrode uiteraard diepe sporen nagelaten, ook al omdat de rotonde op de Lieshoutseweg bekend stond/staat als een gevaarlijk kruispunt.


De man uit Best was ter plaatse goed bekend en heeft ook steeds gezegd dat hij op die bewuste dag heel voorzichtig reed en zeker ook niet te hard. Onderzoek heeft uitgewezen dat er ook geen sprake was van alcoholgebruik of het gebruik van een mobiele telefoon.
Een verklaring waarom de truckchauffeur het meisje niet heeft gezien is er nooit gekomen.

Strafbare fouten
Hoewel de truckchauffeur dus niet boven de ter plaatse toegestane snelheid heeft gereden zou hem toch verweten kunnen worden dat hij wist hoe gevaarlijk de rotonde was en dat hij dus nog langzamer had moeten rijden dan de 30 km. per uur dan hij destijds gereden zou hebben. En ook wist de man dat hij met een zware lading reed en dus extra voorzichtig had moeten zijn.
Vanwege die strafbare fouten eiste de officier van justitie de maximale straf voor dit soort zaken en dat is een taakstraf van 240.

Vrijspraak
De advocaat van de verdachte was het daar overigens niet mee eens. Die stelde dat nooit duidelijk is geworden met welke snelheid het meisje op haar bromfiets heeft gereden en vroeg om die reden om vrijspraak.
De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

foto: Bart Meesters SQ Vision Mediaprodukties