Marleen Buitenhuis wint Sportaward 2019 van Meierijstad

BMX'er Sven Pennings wint Sportaward bij de jeugd

MEIERIJSTAD – Schermster Marleen Buitenhuis heeft de Sportaward van de gemeente Meierijstad gewonnen. Ze was zondagavond niet bij de uitreiking van de Awards in ’t Spectrum in Schijndel. Bij de jeugd was de Sportaward voor BMX’er Sven Pennings.

De uitreiking van de sportawards was dit jaar in verband met de coronaepidemie geen groot feest zoals vorig jaar. In plaats daarvan werden vrijdag en zaterdag de kampioensteams van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel gehuldigd tijdens twee aparte bijeenkomsten.

Zondagavond werden de eigenlijke awards uitgereikt tijdens een eenvoudige bijeenkomst in ’t Spectrum. Voor de toch al geplaagde Sportraad Meierijstad was de afwezigheid van Marleen Buitenhuis een kleine domper.

Focus op Olympische Spelen

Marleen Buitenhuis is lid van Porthos. Zij heeft voor alle Nederlandse titels sabelschermen goud behaald. Dit jaar richt zij zich op Boedapest en Madrid. Haar ambitie is deelname aan de Olympische Spelen 2024.

Sven Pennings rijdt bij FCC Wheels. Sven is Nederlands kampioen BMX boys 10, en hij werd zesde bij de wereldkampioenschappen. Bovendien is hij Zuid-Nederlands kampioen geworden.

Hoogste eer voor korfbaldames Rooi en jeugdteam Starlight

Er waren nog veel meer awards. Het eerste damesteam van Korfbalvereniging Rooi kreeg de award voor de beste sportploeg. Op het veld is dit team gepromoveerd naar de topklasse, en nu staan ze in de zaal bovenaan in de hoofdklasse zaal dameskorfbal.

Het jongens aspirantenteam van honkbalvereniging Starlights kreeg de award voor het beste jeugdteam. Het team bestaat overigens uit jongens en meisjes (van 13-15 jaar) en dat is uitzonderlijk omdat honkbal vooral door jongens wordt gespeeld. Na een stroef begin kon toch de kampioenvlag gehesen worden. Het team vormde een echte familie met ouders en de beide trainers/coaches.

Nena van Zutphen houdt altijd de stemming er in

Jimmy Vorstenbosch kreeg de award in de categorie volwassen spelers met een beperking. Jimmy is 19 jaar en heeft drie niertransplantaties ondergaan. Met negen anderen heeft hij het Nederlands transplantatie voetbalteam opgezet, dat zilver heeft gewonnen bij de World Transplant Games in Newcastle. Jimmy kreeg ook de publieksprijs bij de volwassenen.

Bij de jongeren met een beperking ging de award naar Nena van Zutphen van hockeyvereniging Geel-Zwart. Nena is de keepster van het team. Ze is sportief, altijd vrolijk, ze heeft veel power en zorgt voor de goede sfeer in het team. Nena van Zutphen kreeg ook de publieksprijs bij de jeugd.

Bram van Heesch kreeg bij de jeugd de titel en de bijbehorende award van meest talentvolle sporter. Bram is Nederlands kampioen en Zuid-Nederlands kampioen motorcross in de klasse 65CC grote wielen.

Ook vrijwilligers krijgen een award

Er waren ook awards voor vrijwilligers. Bij de volwassenen ging die erkenning naar Henk Kanters van tennis- en padelvereniging de Krekel. Henk was jaren PR functionaris van het tennispark en de Veghelse Tennis Kampioenschappen. Hij is ruim 25 jaar voorzitter van de commissie die de recreatie toernooien organiseert en weet iedere keer sponsoren te vinden. Al vanaf de oprichting is hij een zeer verdienstelijk, kritisch maar altijd betrokken lid.

Bij de jeugd ging de award voor beste vrijwilliger naar Shakira de Groot van handboogvereniging Landmans Unie. Shakira helpt de jeugdtrainer met de jeugdtrainingen. Ze begeleidt de opkomende jeugd en zorgt ervoor dat de schiethal helemaal schoon is na afloop van de training. Ze is zelf ook erg fanatiek en heeft een tijdje mee mogen trainen bij de Rayon selectie. Hierin zitten de 12 beste schutters van Brabant

De winnaars van de awards
Fotograaf: Jan van Oort
De kampioenen van Veghel
VIDEO Impressie uitreiking Sportawards
De kampioenen van Schijndel
De Kampioenen van Sint-Oedenrode
Marleen Buitenhuis