Marktwand Veghel krijgt nieuw appartementencomplex

MEIERIJSTAD – De verpauperde leegstand aan een deel van de Marktwand in Veghel gaat gesloopt worden om plaats te maken voor appartementen. De stijl van de nieuwbouw zal vergelijkbaar zijn met de woningen die al eerder gerealiseerd zijn op de plek waar vroeger het postkantoor heeft gestaan in Veghel. Dat heeft Ties van Dooren, de hoofdredacteur van de Stadskrant Veghel, dinsdagavond bekend gemaakt in de laatste talkshow Bakker en buurten van het winterseizoen van Omroep Meierij.

In de talkshow geeft voorzitter Helmut Henst van de Dorpsraad Zijtaart een toelichting op het onderzoek naar de leefbaarheid in kleine kernen dat is verricht door 100 studenten van de Universiteit van Wageningen.
En documentaire-maker Michiel Kerkhoff vertelt over de heel bijzondere documentaire die hij heeft gemaakt bij de zusters in het klooster van Veghel in de laatste weken voordat ze dit voorjaar verhuisden naar Wijbosch.
Bernadette Keetels laat zien welke toerischtische attracties je toch echt moet zien in Meierijstad en natuurlijk is Ellis Rijkers te gast. Zij werd 10 juni door de NLPO uitgeroepen tot omroepvrijwilliger van het jaar.

Bakker en buurten is elk uur te zien bij Omroep Meierij na het programma RondOM.

Presentator Michiel Bakker
Gasten Ellis Rijkers en Helmut Henst
Gasten Michiel Kerkhoff, Bernadette Keetels en Ties van Dooren