Marius Strijbosch krijgt Erfgoedpluim Meierijstad

MEIERIJSTAD – Marius Strijbosch, voorzitter van heemkundkring Erthepe in Erp, heeft de Erfgoedpluim Meierijstad gekregen. De pluim gaat elk jaar naar een lokale inwoner of organisatie die zich inzet voor het behoud van het erfgoed en monumenten in de gemeente. De pluim werd op dinsdag 14 maart uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de heemkundekring.

Erthepe heeft onder het voorzitterschap van Marius Strijbosch verschillende projecten gerealiseerd, waaronder de terugplaatsing van de dorpspomp op het Hertog Janplein in Erp en de organisatie van archeologiedagen. Ook leverde Marius een grote bijdrage aan de totstandkoming en het functioneren van het Platform Erfgoed Meierijstad. Van 1994 tot 2023 was hij lid van de gemeentelijk Monumentencommissie.

Nomineren
De Gemeente Meierijstad roept haar inwoners op om personen of organisaties, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor het behoud van erfgoed, voor te dragen voor een Erfgoedpluim. Iedereen kan projecten of personen voordragen. Meer informatie staat op de website van de gemeente.

Wethouder Johan van Gerwen overhandigt de Erfgoedpluim aan Marius Strijbosch.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad