Mariaviering: ‘Een Roep om Vrede’

MEIERIJSTAD – In de meimaand nemen meer mensen de moeite om naar een kerk te gaan om Maria te eren. De meimaand noemen we daarom ook wel Mariamaand. In de Provincie Noord-Brabant zijn flink wat plaatsen te vinden waar het beeld van Maria gedurende de meimaand een bijzondere plaats krijgt. Dagelijks worden er kaarsen opgestoken en bidt men om haar voorspraak. Kerken die om de Mariaverering bekend staan zijn onder andere de Sint Jan in Den Bosch, de Hasseltse Kapel in Tilburg en de kerk in Handel.

Ook dichter bij huis houdt men Erediensten. Zoals in de Sint-Lambertuskerk in Veghel. Daar kreeg het Mariabeeld afgelopen zondag een prominente plaats bij het altaar. Gedurende vijf maandagavonden is daar een Mariaviering. Een bijeenkomst met gebeden en Marialiederen. Met een speciale intentie; ‘Een Roep om Vrede’. Dat heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne en al het overige oorlogsgeweld in de wereld.

De eerste Mariaviering die maandag 2 mei werd gehouden hebben wij opgenomen. Omdat we het een passende aanvulling vinden op datgene wat we in Nederland jaarlijks op 4 mei herdenken zenden we de viering op Omroep Meierij-TV uit na de plechtigheden bij de oorlogsmonumenten in Meierijstad. Ook via onze website en social media is de dienst daarna nog te zien.

De volgende Mariavieringen in de Sint-Lambertuskerk in Veghel worden op de maandagen 9, 16, 23 en 30 mei om 18.45 uur gehouden.