Man verdacht van drie aanrandingen, auto in beslag genomen

De auto van verdachte is in beslag genomen, zodat eventuele schade van de slachtoffers daaruit kan worden betaald.

VEGHEL - Een 66-jarige man is afgelopen dinsdag in Veghel aangehouden op verdenking van drie aanrandingen in 2015, 2019 en 2022. De auto van verdachte is in beslag genomen, zodat eventuele schade van de slachtoffers daaruit kan worden betaald. Het in beslag nemen van goederen in zedenzaken is zeldzaam. De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of hij langer moet vastzitten.

De verdachte is eigenaar van een winkel. Hij zou daar een minderjarig meisje en twee volwassen vrouwen hebben aangerand, die als klant aanwezig waren. De zaak kwam vorig jaar aan het rollen toen er aangifte werd gedaan van de laatste aanranding. Het zedenteam begon een onderzoek en daaruit bleek dat er opvallende overeenkomsten waren met een melding en aangifte van aanranding in 2019 en 2015.

Bij de melding in 2019 wenste het slachtoffer geen aangifte te doen. De aangifte in 2015 werd geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Uiteindelijk heeft het slachtoffer van de aanranding in 2019 nu alsnog aangifte gedaan. Daardoor komt de aanranding uit 2015 in een nieuw daglicht te staan.