Maison van den Boer overgenomen door Compass Group

VEGHEL - Wat al enkele maanden in de lucht hing is donderdagmiddag werkelijkheid geworden. Het prestigieuze familiebedrijf Maison van de Boer in Veghel houdt na 116 jaar op te bestaan als zelfstandig bedrijf en wordt onderdeel van de Britse Compass Group. Het personeel is donderdagmiddag ingelicht over de overname.

Maison van den Boer, dat tientallen jaren lang het meest toonaangevende party-cateringbedrijf van Nederland was en vaak ook door het Koninklijk Huis werd ingezet bij grote diners, is al een aantal jaren in de problemen gekomen.
Dat was al voordat de corona-problematiek zich voordeed. Het bedrijf raakte in financiële problemen en daar kwamen ook nogeens familie-perikelen bovenop.

Schuldeisers
Enkele jaren geleden dreigden een aantal schuldeisers ook al met een faillissementsaanvrage, wat uiteindelijk kon worden afgewenteld door een vergaande sanering en verkoop van één van de meest winstgevende onderdelen op dat moment.
En daarmee kwam in feite al een einde aan de roemrijke historie die als één van de hoogtepunten de toekenning van het predikaat 'Koninklijk' kende na het 100 jarig bestaan in 2006.

Compass
De Compass Group is internationaal marktleider in diensten op het gebied van voeding en facilitair management.
In een persbericht stelt manager Kef van Helbergen van de Compass Group dat de overname van Maison van den Boer een mijlpaal is. "Er is geen betere thuisbasis voor Maison om de verbinding met gasten door te zetten dan deel uit te maken van de Compass Group", aldus de managing director Benelux van Compass.
En Sandra van den Boer meldt in hetzelfde persbericht dat Maison het familiebedrijf met trots overdraagt en dat zij als ambassadrice betrokken blijft bij het bedrijf.