Maison van de Boer in financiële problemen

MEIERIJSTAD - Cateraar Maison van den Boer verkeert in grote financiële problemen en heeft schuldeisers en personeel gevraagd om mee te werken aan een overlevingsstrategie. Dat zegt Jeroen Enzerink, de managing director van Maison van den Boer.

Maison van den Boer heeft de grootste schuldeisers gevraagd om akkoord te gaan met het kwijt schelden van 80 procent van de schulden. Het personeel, dat in sessies gisteren en vandaag wordt ingelicht over de gang van zaken, is gevraagd om akkoord te gaan met het gespreid betalen van het vakantiegeld en overuren. Maison heeft ongeveer 250 medewerkers in vaste dienst.


‘Het is inderdaad heel spannend voor ons op dit moment en we bekijken van week tot week hoe de situatie is. Natuurlijk is de hulp van de overheid belangrijk, maar dat is toch maar 68 procent van de loonkosten. En ook alle andere kosten gaan natuurlijk gewoon door”, aldus Enzerink. “De problemen gelden natuurlijk voor de hele branche en we hebben ook nauw overleg met elkaar en onze branche-organisatie”, zo meldt Enzerink.

Maison van de Boer is met zijn 114 jaar een van de oudste cateraars en is vooral gespecialiseerd in het cateren van grote en prestigieuze evenementen.