Maand van de Markt: inwoners kunnen meedenken over huiskamer van Rooi

SINT-OEDENRODE – Inwoners van Sint-Oedenrode die een goed idee hebben voor de herinrichting van de Markt, kunnen dat idee vanaf 1 september bij de gemeente inleveren. Op die datum begint het project Maand van de Markt.

Alle ideeën die worden ingediend worden meegewogen bij het definitieve ontwerp van het marktplein. Het uiteindelijke doel is dat er zo een plein ontstaat waar iedereen graag wil zijn.

Meierijstad wil graag sterke winkelcentra en openbare voorzieningen. Al eerder kwam de gemeente tot de conclusie dat er wat dat betreft nog een wereld te winnen is in het centrum van Sint-Oedenrode.

Het marktplein wordt nu vooral gebruikt als parkeerplaats en de inrichting is verouderd. Met het verdwijnen van de Albert Heijn en de Rabobank ontstaan extra kansen voor een andere inrichting.

De gemeente Meierijstad heeft de bureaus Spacevalue en tlu landschapsarchitecten de opdracht gegeven een nieuw ontwerp te maken voor de Markt.

Inwoners kunnen nu meedenken. “Laat je horen,” zegt wethouder Harry van Rooijen. “De Markt is de huiskamer van Sint-Oedenrode. Die is van en voor iedereen. Daarom willen we in de Maand van de Markt van veel inwoners en ondernemers horen wat ze belangrijk vinden en welke ideeën ze hebben voor het toekomstige plein.”

Er is al een speciale website waar alle informatie is te vinden. Dinsdag 1 september om 19.30 uur is de feestelijke digitale kick-off; die is via een livestream vanuit de raadzaal van het gemeentehuis voor iedereen te volgen is. Vanaf dat moment is het interactieve deel van de website ook open. In de MooiRooikrant van woensdag 2 september vinden de inwoners een apart katern, ‘De Ontwerpkrant’, waarmee ze aan de slag kunnen. Die is eveneens te downloaden op de website.