Maak kennis met de nieuwe bewoners van ’t Rooise Gasthuisje

SINT-OEDENRODE – Vanaf Pasen zit de organisatie van ‘Natuurlijk! Sint-Oedenrode’ (N!SO) in de verbouwde Sint-Paulusgasthuisjes gehuisvest. In het voorste deel wordt de voorziening met toeristische informatie gemoderniseerd. Daarachter is er ruimte voor ontmoeting, overleg en het uitwerken van plannen om van Sint-Oedenrode een bruisend hart in Oost-Brabant en daarbuiten te maken.

Eva Jansen, mede verantwoordelijk voor de communicatie van de stichting, heeft de deuren alvast geopend voor een blik in de verbouwde ruimte. Zij nodigt namens de organisatie iedereen uit om straks met ideeën en wensen te komen. N!SO zal er alles aan doen om daarbij een helpende en inspirerende hand te bieden. Van het verzorgen van communicatie tot het aanspreken van een groot netwerk.

Een uitgeschreven wedstijd leverde de nieuwe naam op die voortaan gebruikt gaat worden. Het Rooise Gasthuisje is voor iedereen met een warm hart voor Sint-Oedenrode en alles wat daarbinnen gebeurt. De openingstijden zijn voorlopig van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Eva Jansen zorgt voor de communicatie van N!SO

Zijn jullie blij met deze nieuwe locatie?

“Het is enorm fijn dat we nu een fysieke plek hebben waar iedereen terecht kan”, begint Eva Jansen enthousiast. “We hopen dat mensen ons steeds meer weten te vinden en ook letterlijk hier over de drempel stappen. Lokale ondernemers of inwoners kunnen hun wensen en plannen bij ons op tafel leggen. Zo is N!SO betrokken geweest bij RooIce met als doel te zorgen voor een schaatsbaan op de markt, hetgeen vorig jaar helaas niet door kon gaan. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld contact met Volop Meierijstad om leegstand in het centrum tegen te gaan. Wij kunnen verbinding leggen en krachten bundelen.”

De ontvangst- en overlegruimte van N!SO

Geen officiële opening door corona, wel een paaseierenroute voor kinderen

Helaas zit een feestelijke opening op 7 april er nu even niet in. Wel worden alle kinderen en eventueel hun ouders uitgenodigd om deel te nemen aan een paaswandeling die tussen 2 en 11 april kan worden gelopen. De route ligt klaar voor de deur van ’t Rooise Gasthuisje en start vanaf die plek. Tijdens de route zijn er houten geschilderde eieren verstopt die geteld moeten worden. De uitslag kan aan het einde in de brievenbus worden gestopt en voor de winnaars zijn er leuke prijsjes beschikbaar.

Hoe is de N!SO ontstaan?

N!SO is voor een belangrijk deel ontstaan uit een behoefte van verschillende partijen (waaronder betrokken inwoners, ondernemers en ondernemersvereniging BTB) aan een overkoepelende, verbindende organisatie. Belangrijke speerpunten zijn de leefbaarheid van het dorp en het versterken van lokale ondernemingen. Bekende producten zijn de Rooise cadeaukaart en spaarkaart. Die zijn voortaan op de nieuwe locatie verkrijgbaar.

Verbinding van nu op een historische plek

Eva zegt blij te zijn met de centrale plek in het dorp en de historie die eraan gekoppeld zit. Het Rooise Gasthuisje, daterend uit de 15e eeuw, staat op de Rijksmonumentenlijst. Het unieke gebouw, gelegen in het hart van het dorp, verbindt nu het rijke verleden met de succesvolle toekomst. Het wordt de plek van waaruit talrijke Rooise activiteiten georganiseerd gaan worden. Er zal een focus gelegd worden op lokale ondernemingen, fiets- en wandelroutes en het versterken van onderlinge contacten.

De missie van N!SO

De stichting ‘Natuurlijk! Sint-Oedenrode’ doet er alles aan om van Sint-Oedenrode een groen verwendorp te maken. Zo staat dat in haar visie omschreven op de website. Door verbinding, samenwerking en gastvrijheid wil men iedereen groots laten genieten van het groene, historische en bourgondische dorp. Men wil van Sint-Oedenrode een trekpleister maken voor zowel haar inwoners als toeristen. De organisatie heeft verschillende werkgroepen die zijn betrokken bij de organisatie van Koningsdag, de jaarmarkt, kermis, muziek in het centrum, Market Garden en allerlei andere evenementen.