Luisteren naar de stilte… (video)

Meet & Greet met kunstenares Anita Voets

SCHIJNDEL - Kunstenares Anita Voets (59) exposeert dit voorjaar in de tuin van het museum Jan Heestershuis in Schijndel. Zondag konden bezoekers tijdens een Meet & Greet kennis maken met de kunstenaar zelf en haar werk. Zij gaf uitleg over haar beelden en nam de aanwezigen mee in haar inspiratiebronnen en werkproces.

Luisteren naar de stilte…
Anita Voets ontwikkelde haar beeldhouwvaardigheden (vrij werk en in opdracht) onder andere in het BeeldhouwServiceCentrum te Tilburg. In haar beelden staat de mens en haar mysterie centraal. Het zijn in steen gehouwen en brons gegoten overwegend vrouwelijke, mythologisch getinte wezens. Het ongepolijste, niet-af zijn is voor de kunstenares een uiting van de voortdurende zoektocht van de mens naar “her–innering”. Haar verbeelding van ieders individuele reis om tot de eigen unieke blauwdruk te komen. Intussen luisterend naar de stilte

Realistische gezichten als basis
In basis werkt Voets vanuit realistische gezichten die verder worden uitgewerkt in een meer impressionistisch, abstracter geheel. Gelijk opgaand. Niet zozeer omdat ze dat nastreeft, maar eenvoudigweg omdat het zo ontstaat.

De beelden van Anita Voets zijn nog te zien tot en met 11 juni in de beeldentuin van Museum Jan Heesters in Schijndel.

Anita Voets tijdens de Meet & Greet
Fotograaf: Jan van Oort
Werk in brons van Anita Voets
Fotograaf: Jan van Oort
Meet & Greet Anita Voets in de tuin van Museum Jan Heestershuis