Luistercafé eert bedenker ‘Deze vuist op deze vuist’ in theater

VEGHEL - De overleden neerlandicus Willem Wilmink staat centraal tijdens een special van het luistercafé in de Apotheek aan de Noordkade in Veghel. Het luistercafé begint op vrijdag 3 november om 20:30 uur. De Tukker stierf twintig jaar geleden, daarom staat het luistercafé stil bij zijn werk.
Het luistercafé in Veghel eert Willem Wilmink met een voorstelling over zijn leven en oeuvre..
Fotograaf: Bron: Wikimedia Commons.nl

Wilmink was een man met veel creatieve talenten. Hij maakte als dichter, schrijver en zanger faam met liedjes en verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. De Enschedese Wilmink schreef onder meer liedjes voor de tv-serie ‘De Film van Ome Willem’. Het bekendste lied van die serie is ‘déze vuist op déze vuist’ met muziek van Harry Bannink. Voor Herman van Veen schreef Wilmink het lied ‘Hilversum 3’ over de invloed van de radio. Wilmink schreef ook voor cabaretgroep Don Quishocking.

Gratis eerbetoon
Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven studeerden alle drie in 2019 afg aan de Bossche Koningstheateracademie. Het trio brengt speciaal voor de theateredities van het Luistercafé hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Zij duiken samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel in het leven en oeuvre van Wilmink. De gratis tickets voor de Theateredities zijn verkrijgbaar via de website van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en de website van het Theater aan de Noordkade. De theateredities van het Luistercafé zijn een productie van de Blauwe Kei in samenwerking met de Bibliotheken van Meierijstad en Cultuur Haven Veghel.