Lofzang van Maria op Smitsorgel Sint Oedenrode

SINT-OEDENRODE - Bas Koster bespeelt zaterdag 6 augustus het Smitsorgel in de Martinuskerk van Sint-Oedenrode. Orgel- en muziekliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen. Organist Bas Koster begint en eindigt zijn concert met een lofzang van Maria.

De programma’s van Bas Koster zijn altijd mooi opgebouwd en evenwichtig samengesteld. Hij verzorgde al vaker een concert op het Smitsorgel en altijd met plezier, zo blijkt wel uit hetgeen hij zelf over het orgel zegt. “Het Smitsorgel speelt niet te zwaar maar ook niet te licht. Dat maakt het bijzonder prettig. Daarnaast, en dat is eigenlijk wel het meest bijzondere, je kunt eigenlijk alle verschillende stijlen van orgelmuziek, denk aan barok, classistische, romantiek en 20 ste -eeuwse muziek, op dit instrument spelen. Natuurlijk moet je bij sommige muziek wat aanpassingen verrichten om het goed te laten klinken.”

Gratis

Op het programma plaatst deze kerkorganist buiten een aantal improvisaties ook werken van onder meer Ralph Vaughan Williams (1872-1958), Max Reger (1873-1916), Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) en Dietrich Buxtehude (1637-1707). En natuurlijk zullen ook werken van JS Bach (1685-1750) niet ontbreken.Zoals alle zaterdagbespelingen begint ook dit gratis concert in de Martinuskerk om 15.30 uur.